Vår spontandag i Göteborg


Ja, som det kan bli! I fredags fick jag ett sms ifrån Charlotte som undrade om jag ville med till Göteborg under lördagen. Varför inte? Hade inget planerat och var barnledig. Hon bokade direkt bussbiljetter till oss. Syftet med resan var att vår gemensamma vän Emma som läser konst på Göteborgs Universitet hade en liten utställning som vi var bjudna till.
Lite shopping innan vi gick på bussen på lördag vid 9.25.
 

Väl på bussen så gjorde vi det vi gör bäst - tittar på mord, lyssnar på musik, sover och skrattar.
 
Framme i Göteborg strax efter 12! Staden visade sig från sin bästa sida; strålande sol. Göteborg brukar annars bjuda på regn när jag besöker staden. Vi mötte upp Emma och Julia (en annan gemensam vän till oss) vid Saluhallen. Julia hade även med sin man och deras otroligt söta dotter. De hade precis ätit lunch. Jag o Charlotte var dock på jakt efter lunch. Så Emma följde med oss och vi gick mot Avenyn.
 
Vi trillade in på en restaurang som hette Le Pain Francais. Inredning var ju magisk! Jag åt en majskycklingfilé, Charlotte åt tonfisk. Efter detta tog vi våra fötter och styrde mot utställningen.
 

Emma hade gjort dessa fantastiska lerfigurer som ni ser några bilder upp. Man fick även ta med sig en lerfigur hem. ♥
 

Nu var klockan runt 15 tror jag och det blev dags för lite promenad i stan. Vi var inne på Lush, ZARA Home, H&M Home, Bolia, Missäy och en hel drös andra butiker. Lovely!
 
Dagen avrundades på en restaurang som heter Bourbon Street. Ett ganska "rough" ställe med härlig atmosfär! Där satt vi alla, även Julia och Co. som nu mötte upp oss där. Åt lite god mat, drack gott, innan vi gick tillbaka mot centralstationen och vår buss som gick 19.40. Var åter i Helsingborg runt 22.30. Snacka om en lång dag och fötter som värkte! Men ack så kul. Och vilken lycka att få möta upp sina gamla vänner. Somnade som en sten i sängen.
 
 
Gubben som jag valde i utställningen står nu här hemma i mitt kök. Jag bara drogs mot den, kollade nästan inte ens på de andra som låg där. Denna låg där ensam i ena hörnan och såg så fri ut med sina armar upp i luften. Numrerad med nummer 46.

Kommentarer


Kom ihåg?Trackback
RSS 2.0