Igår öppnade den nya Filmstaden här i Helsingborg! Jag och min vän Bettan var inte sena på att vara där första dagen och såklart se en film. Först fick man gå igenom nya Söder som även den hade invigning igår. Där fanns det lite butiker - och inom en snar framtid kommer även Pinchos att öppna där. Ett annat ställe som vi också kommer att besöka.
 
Upp för rulltrappan och man möttes utav Filmstadens lysande logo och glittrande golv. Där fanns ett utbud utav godsaker betydligt större än vad vi är vana vid i Helsingborg. Äntligen lösgodis (som man la i burkar istället för prasslande påsar) och egenpoppade popcorn! Läsken tog du själv med hjälp av några touchscreen-manicker. Det fanns även Frozen Coca Cola. Ska nog prova på det där nästa gång. Sen traskade du fram och betalade dina saker och sen såg du inte mycket mer där. Men vi förstod ganska snabbt att vi skulle gå förbi kassorna och runt till höger. Då möttes vi utav en lounge! Finare än jag någonsin sett (och trott på en biograf!). Utanför toaletterna fanns en Popcorn Parkering, något som jag tänkt på väldigt länge, så det var roligt att de satt upp det. 
 
På en tv-skärm så stod det när de släppte in besökarna till varje salong. Så när det pluppade upp Salong 4 så gick vi fram mot rulltrapporna där det stod en tjej och blippade våra biljetter. Vi rullade uppåt. Möttes utav en skylt som visade åt vilket håll vår salong låg. Även här uppe fanns toaletter. Och bäst utav allt - garderober med kod! Som jag alltid irriterat mig på att behöva släpa med jackan in i salongen. Aldrig mer. Skönt.
 
Vi traskade in i vår salong som hade 7 rader. Vi satt längst upp längst ut. Och vilket benutrymme! Och sköna stolar. Och salongen/raderna lutade så det finns absolut ingen risk att du kommer hamna bakom något långt huvud och missa halva duken. Vi har även blivit bortskämda med Sveriges första iSense-salong, kommer bli så coolt att se någon film i den! .. & en VIP-salong har vi också. Med stolar som går att fälla bakåt.
 
Recensionen utav filmen vi såg kommer i nästa inlägg. Jag är fortfarande helt tagen utav den. ❤
 


-----Vi vaknade upp till ett regnigt Helsingborg denna lördag. Jag och lillen låg kvar någon timme i sängen och bara gosade innan vi gick upp och åt vår frukost. Det finns inget bättre än lediga dagar med sonen. Det är bara kärlek, skratt, bus och värme. Önskar jag kunde vara med dig alltid. :'{
 
Vid klockan 10 traskade vi mot stan. På vägen hittade jag fina rosor i en trädgård som lös upp, lillen hälsade på en katt i buskarna. Vi passade även på att gå inom jobb och hälsa på min mamma och lillens pappa som båda jobbade idag. Väl nere i stan så inhandlades det nya underkläder till han som växer så det knakar. Och vid lunchtid var vi inne i biosalongen och tittade på Spöket Laban. 44 minuter lång och jag lyckades somna till och från där i mörkret.
 
Efter powernapen så blev det en kort runda på biblioteket och ett lån på tre böcker. Hem igen o fixa lunch. Spela TV-spel. Ännu mera bus. Läsa. Lördagsgodis. Sovdags för liten. Då börjar någon granne i huset borra. Well. En lördag kväll. Vad ska man säga? Man kan väl inte säga något I guess. Önskar dock väldigt ofta att man hade bott i ett hus. Slippa sånt som dyker upp ibland. Ni vet själva; röklukt från balkonger, barn som skriker, fötter som går runt i lägenheten ovanför, hissen som åker upp och ner, hög musik, borrande. Nåja, jag har tak över huvudet iallafall och det är ju huvudsaken.
 


-----